שאלות ותשובות
דף הבית / שאלות ותשובות
מתי כדאי לפנות לטיפול?
אין תשובה חד משמעית לשאלה. בעיקרון, כאשר איכות החיים נפגעת או אינה מגיעה לרמה המצופה בשל בעיה פסיכולוגית (תחושת תקיעות וחסימה) או בעיה אחרת הקשורה לגורמים חיצוניים, רצוי לפנות לטיפול.
משך טפול פסיכולוגי
על רקע המחקר המתקדם במדעי המוח, התפתחו שיטות טפול קצרות ויעילות המאפשרות עבודה פסיכולוגית ממוקדת ומשמעותית במגוון מצבי חרדה, טראומה, מצבי משבר ומצבי תקיעות אחרים.
עם זאת, נושאים הקשורים לאישיות, נטיות ותחומי חיים באופן נרחב דורשים בד"כ מסע ארוך ומקיף שעשוי לקחת זמן רב יותר. לדוגמא, שאלות של זהות אישית, קשיים ביצירת קשר זוגי, דימוי עצמי וכדומה. קשה להגדיר בדיוק את אורך התהליך, הוא אינדיבידואלי ודורש היכרות אישית.
טיפול קצר מועד אורך ממספר בודד של פגישות ועד חצי שנה. טיפול ארוך מועד נחשב לכזה שאורך למעלה מחצי שנה.
איך בוחרים מטפל טוב?
פעמים רבות הפניה לפסיכולוג נעשית באמצעות היכרות אישית והמלצה של אדם מוכר. במקרים אחרים ניתן לפנות בעזרת מדריכים שונים וכמובן באמצעות האינטרנט.
טפול פסיכולוג מזמן מפגש עם מקומות קשים ורגישים. בחירת פסיכולוג מלווה פעמים רבות בחששות: האם יוכל לעזור לי? האם יבין אותי? האם יהיה אמפטי אלי? האם הוא מקצועי?
כדאי לנסות לבחון את ההרגשה שיש לך בשיחה הטלפונית הראשונית.
ניתן להגיע לפגישת הכרות על מנת לבדוק את ההתאמה בינך לבין המטפל.
בעת פניה כדאי לברר את תחום מומחיותו של הפסיכולוג, ניסיונו ואופן הכשרתו. חשוב לבדוק שהפסיכולוג בעל הכשרה מקיפה בפסיכותרפיה, בקיא בשיטות טפול אינטגרטיביות ועדכניות המשלבות עבודת גוף – נפש .
טיפול הוא בסופו של דבר מפגש אישי בין שני אנשים וכמו בכל מפגש כזה נדרש מצד אחד זמן כדי להכיר ולהעריך האם הקשר נכון ומתאים, אך במקביל חשוב להיות מודע לתחושות הפנימיות – לשים לב אם הקשר מרגיש לך נכון ומתאים.
האם נשמרת סודיות על התכנים שמובאים לטיפול?
הטיפול הפסיכולוגי מוגן בחובת שמירת סודיות מוחלטת.
פסיכולוג רשאי למסור פרטים על המטופל והטיפול רק לאחר קבלת אישור בכתב מהמטופל על ויתורו על סודיות רפואית (לדוגמא, הורה מבקש מהפסיכולוג המטפל בילדו לשוחח עם יועצת בית הספר).